Palasin tänään, sunnuntai-iltapäivällä "Suomen Pandin - taiteilijat rauhan puolesta"  hallituksen kokouksesta, kävellen läpi keskisen Helsingin. Olin päättänyt yhdistää päiväkävelyn ja iltalenkin, nyt hieman pidempään taipaleeseen.           

Pitkänsillan yli kohti Kalliota, olihan Pitkäsilta merkittävä maamerkki kun menneinä vuosikymmeninä vielä paranneltiin kansalaissodan haavoja ja arpia. Mutta mikä hirvitys se siinä seisoo Hakaniemen torin etelälaidalla, merenrannalla? Sosialistisen realismin riemuvoitto, Maailmanrauha -patsas, tököttää pilviä hipovana, nyrkit ojossa kohti taivasta, laakeriseppeleet kohotettuina.

Todellakin, kyseessä on Maailmanrauha, Moskovan kaupungin lahja Helsingille vuodelta 1989 eli vuodelta, jolloin muurit alkoivat Euroopassa murtua ja pitkä "kylmän sodan" -kausi alkoi sulaa.

No, mutta koska Suomi on, kuten kaikki hyvin tiedämme, perustuslaillinen, demokraattinen ja kansanvaltainen sekä myös rauhantahtoinen kansakunta niin eikö noin merkittävä teos olisi syytä sijoittaa uudelleen keskeisemmälle paikalle. Ehdottaisin sen siirtämistä, ja oitis, tulevan Guggenheim -museon edustalle Etelä-Satamaan. Näin se muistuttaisi kaikkia Helsinkiin saapuvia rauhan ja erityisesti Maailmanrauhan merkityksestä tällä pienellä planeetallamme. Taiteen tehtävänähän on edistää rauhaa ja yhteisymmärrystä maailmassa, eikö?

Toinen vaihtoehto olisi, ehkä järkevämpi, palauttaa kyseinen Maailmanrauha -patsas takaisin Moskovaan esimerkiksi nootilla: "Kiitos rauhasta, jonka annoitte meille"! Putinin krokotiilinkyyneleitä lievittäisi ehkä havainto, että teräs- ja pronnsiromusta voisi sorvata ainakin pari kolme panssarivaunua, joilla rauhaa voisi puolustaa konkreetisti Itä-Ukrainan raja-alueilla tai Ala-Kurtissa.

Koska asumme vielä toistaiseksi Vapaassa Suomessa, jossa perustuslaki, kansalaisoikeudet, etenkin kansalaisten mielipiteet ja demokratia ovat voimissaan, kysyisinkin samassa yhteydessä, että kenen valtuuksilla Suomea  ollaan liittämässä nousevaan Eurooppa-sotaan. Suomen perustuslaki ei ainakaan ole antanut eikä ole antava kenellekään tällaisia valtuuksia. Suomalaisethan haluavat rauhantilan säilyvän. Niin Venäjän, EU:n kuin muidenkin valtioiden kanssa. Yhteinen rajamme Venäjän kanssa,  1300 kilometriä, sekä yli tuhatvuotinen yhteiselomme kaikkine heimo- ja rajasotineen on riittävä vakuus nykyiselle itsenäisyydellemme, myös jatkossa.

Mutta kuka nyt nakertaa Suomen Vapautta ja itsenäisyyttä? Kannattaisiko kuitenkin kysyä asioita myös kansalaisilta, ettei käy niin kuin hieman yli 70-vuotta sitten. Ai niin mehän olemme osa EU:ta, joka haukkana keksii pakotteita ja vaikeuksia itselleen, muutenkin lähes mahdottomassa taloustilanteessaan. Viimeisenä esimerkkinä Ukrainan halki kulkevien kaasuputkien sulkeminen Venäjän taholta!

Tänään kuitenkin 7 EU maata ilmoittti haluavansa luopua tai ainakin lieventää Venäjä-pakotteita.Diplomaattilähteiden mukaan pakotteitteiden lakkauttamista on tukenut Itävalta, Unkari, Italia, Kypros, Slovakia, Ranska ja Tšekki. Mikäli tieto pitää paikkansa niin missä on jälleen Suomi, jonka talous- ja tyttömyystilanne on katastrofaalinen etenkin ja juuri Venäjä -pakotteiden takia?

Suomi valmistelee lentosotaharjoitusta Naton ja USA:n kanssa Baltiaan.                    

Pääministerimme ja puolustusministerimme ovat viemässä Suomea kohti sotaa, kiihtyvin marssiaskelin Meitä talutetaan kuin pässiä narussa kohti alkavaa Eurooppa-sotaa. Härskimmin  nyt kuin II maailmansodan alkuvaiheissa. Tämä saattaa olla kuitenkin rikos, valtiopetos Suomen valtiota ja kansaa kohtaan.

Ne tahot, jotka valmistelevat Eurooppa-sotaa ja lietsovat sitä, vastaavat myös siitä. Suomen valtion, kansakunnan ja suomalaisten ei tarvitse olla siinä mukana. Kansan tahto on ratkaiseva!

Ne valtion viranomaiset ja päättäjät jotka vastaavat perustuslakimme mukaan Suomen ulkopolitiikasta, vastaavat toimistaan tai toimimattomuudestaan myös Suomen kansalle, kansakunnalle, Vapaalle Suomelle!

Rauhantahtoinen Suomen kansa ei halua kotimaataan EU:n sotatantereeksi eikä Naton voimailukentäksi.

En itsekään halua olla osallisena Eurooppa-sodassa, en Venäjän, EU:n tai Naton sotilaallisena kohteena tai tukijana. Haluan elää perustuslaillisessa, demokraattisessa ja kansanvaltaisessa Vapaassa Suomessa!

Suomen kansan on tullut aika ottaa ohjat omiin käsiinsä ja palauttaa maahan perustulailliset oikeudet, demokratia ja Vapaus! Hyvää, rauhaan tähtäävää kevättä 2015!

Motto:"Hyvää sotaa ei ole koskaan sodittu! Huonoa rauhaa ei ole koskaan tehty!"

 

Helsingissä 18.01.2015 A.D

Jukka-Pekka Wuorikoski

kirjailija

PAND - Taiteilijat rauhan puolesta